Scholingsdag 'Schildklier en de vrouwelijke hormonen' 15 Nov 2018


Doelgroep

Therapeuten die verbreding en verdieping willen met betrekking tot klachten die afkomstig kunnen zijn van een verstoorde schildklierfunctie bij vrouwen. Therapeuten die willen kunnen observeren en adviseren bij de hierbij optredende klachten(patronen).

Lesprogramma

Tijdens het eerste gedeelte van de cursusdag zullen we vooral dieper ingaan op de werking van de schildklier. Welke bouwstoffen heeft de schildklier nodig om te kunnen functioneren? Welke invloed heeft stress op het (dis)functioneren van de schildklier? Welke invloed heeft ons voedingspatroon/diëten op de schildklier?

In het tweede gedeelte zullen we dieper ingaan op de invloed van vrouwelijke hormonen. Welke invloed heeft de schildklier op de zwangerschap en wat kunt u als therapeut adviseren bij het vermoeden van een niet goed functionerende schildklier en een nog onvervulde zwangerschap. Welke invloed hebben de overgang en de schildklier op elkaar?

U heeft na deze cursusdag helder hoe de schildklier werkt, weet welke bouwstoffen de schildklier nodig heeft. U kunt uitleggen welke invloed stress, een voedingspatroon/dieet en de overgang heeft op de schildklier. Daarbij kunt u na deze lesdag een scherpe anamnese afnemen om ervoor te zorgen dat een niet goed functionerende schildklier ontdekt wordt.

Meer info of opgeven voor de scholing, klik hier
 Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten

Workshops Data - Aanmelden

Stress, opgejaagd gevoel, hartkloppingen, brandend maagzuur, slecht slapen, neerslachtig..

Hard werken is niet erg, adrenaline en cortisol zijn nuttig! Minder goed is het als je lichaam continu wordt blootgesteld aan de stresshormonen, hierdoor treden er verstoringen op in de systemen van je lichaam.

Heb jij te maken met klachten/signalen en heb je het gevoel vast te lopen. Lees hier meer over de geplande workshops, je krijgt uitleg over de werking van je lichaam en handvaten hoe jij je lichaam zelf kan ondersteunen.

Welkom !

lees het hele artikel

Burn-Out, Depressie, Bijnieruitputting

"Het was een dag als vele anderen: thuis gekomen na een dag hard werken, even eten en door de kinderen van de sportvereniging halen. Maar deze avond zette ik de spullen in de gang en zei tegen mijn man: het is op, ik kan niet meer. Ik ben op de bank gaan zitten en ben er de eerstvolgende 4 maanden niet meer vanaf gekomen."

lees het hele artikel
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten

Op de hoogte blijven, like Care for Women Baarn
op Facebook.


Webdesign by Breunesse ICT