Bouw je hormonen zelf - Recept

 "Bouw je hormonen zelf, voeding als basisbouwstof voor jouw lichaam"  
              Eiwitten - Koolhydraten - Vetten - Vitaminen - Mineralen

 


 " Kruidenboter "  

 

# Laat de roomboter kneedbaar worden op kamertemperatuur
# Knip de Perselie - Bieslook - Dille heel fijn en meng dit door de zachte boter
# Knijp de knoflook in de pers en meng het door het boter-kruiden mengsel
# Meng de citroensap of een concentraat van citroen in de vorm van een essentiele olie door het mengsel
# Breng het op smaak met zout en peper.
Vervang keukenzout bijv. door keltisch zeezout, als je de grove korrels iets fijner maakt in een vijzel, proef je de overheerlijke zoutkristallen nog in je kruidenboter
# Rol de boter in folie en laat het hard worden in de koelkast
# Snijd de kruidenboter in plakjes en/of vries plakken in voor later gebruik

Smeren maar en genieten !

 

Smile, want je mag helemaal genieten van deze heerlijke kruidenboter.
Bij dit recept de roomboter in de SPOTLIGHTS !!

Roomboter, mag alleen boter genoemd worden als er voor 80% melkvet in zit. Biologische boter is van koeien die grotendeels vers gras eten in de wei.

Roomboter is een natuurlijk verzadigde vet met ontzettend veel goede eigenschappen:
- Vetten zijn stabiele energieleveranciers (zonder de bloedsuiker en daarmee insuline op te hogen), dat betekent dat vetten energie geven zonder piek & dal bloedsuiker momenten, juist die piek en dal momenten geven onrust in bijv je stemming of geven die irritante snaaimomenten.
- Vetten zorgen dat je de vetoplosbare vitaminen A, D, E, K goed opneemt, roomboter bevat deze vitaminen ook allemaal. Maar ook de vitamine K uit bijv broccoli en spruitjes worden alleen goed opgenomen als er vet aanwezig is, dus toch echt dat klontje boter op je groenten net voordat je de pan op tafel zet.
- Bevat Laurinezuur wat een natuurlijk geneesmiddel is voor veel schimmels, bacterieen en virussen denk aan de Candida, Helicobacter Pylori, Herpes Simplex, Staphylococcus, cytomegalovirus (CMV)
- Zit boordevol antioxidanten die schadelijke stoffen als vrije radicalen wegvangen, zo zorgen deze antioxidanten er dus ook voor dat jouw bloedvaten flexibel blijven.
- Bevat natuurlijk linonzuur, juist dit helpt mee bij vetverbranding ;) wees dus niet bang voor roomboter.
- Ook het essentiele vetzuur 'arachidonzuur = omega 6' zit in roomboter, dit zuur is een bestandsdeel van de celmembranen waarmee het ook zorgt voor de hartcellen. 
- Cholesterol Jaaaaa dat zit veel in roomboter en hoe blij mag je hiermee zijn!!
De hersenen bestaan voor een groot gedeelte uit cholesterol - laat je kinderen dus roomboter eten - en waarom ik zo blij ben met cholesterol.. het is de basisbouwstof waar meerdere hormonen uit opgebouwd worden: PROGESTERON, CORTISOL, TESTOSTERON, OESTROGEEN

Praktisch:
- Koop biologische roomboter, hierin zitten meer onverzadigde vetten & Vit K2 & Calcium.
- Roomboter hoort in de koeling hard te zijn en buiten de koeling zacht te worden. Roomboter die altijd smeerbaar is dus ook als deze in de koelkast staat, is bewerkt en hier zitten transvetten in.
Dus weer een ouderwets botervlootje halen bij je oma en in het kastje bij de pindakaas zetten.
- Margarine (kunstboter) is dus geen boter - bestaat nl niet uit 80% melkvet - en bestaat wel uit transvetten en industriële toegevoegde linolzuur.

Uit een grote meta-analyse is gebleken dat het eten van verzadigd vet het risico van hart- en vaatziekten niet vergroot. Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20071648

 

 

Workshops Data - Aanmelden

Stress, opgejaagd gevoel, hartkloppingen, brandend maagzuur, slecht slapen, neerslachtig..

Hard werken is niet erg, adrenaline en cortisol zijn nuttig! Minder goed is het als je lichaam continu wordt blootgesteld aan de stresshormonen, hierdoor treden er verstoringen op in de systemen van je lichaam.

Heb jij te maken met klachten/signalen en heb je het gevoel vast te lopen. Lees hier meer over de geplande workshops, je krijgt uitleg over de werking van je lichaam en handvaten hoe jij je lichaam zelf kan ondersteunen.

Welkom !

lees het hele artikel

Burn-Out, Depressie, Bijnieruitputting

"Het was een dag als vele anderen: thuis gekomen na een dag hard werken, even eten en door de kinderen van de sportvereniging halen. Maar deze avond zette ik de spullen in de gang en zei tegen mijn man: het is op, ik kan niet meer. Ik ben op de bank gaan zitten en ben er de eerstvolgende 4 maanden niet meer vanaf gekomen."

lees het hele artikel
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten

Op de hoogte blijven, like Care for Women Baarn
op Facebook.


Webdesign by Breunesse ICT