Endometriose

     "Endometriose kan voor veel onbegrepen (pijn) klachten zorgen. Medicijnen zijn er om symptomen te verlichten, adviezen m.b.t. voeding / lifestyle / suppletie kunnen endometriose tot rust brengen en zo dieper resultaat geven dan alleen symptoombestrijding. "

Endometriose wil zeggen dat er functionerend baarmoederslijmvlies (endometrium) terecht komt op plaatsen buiten de baarmoeder, als deze actieve cellen niet opgeruimd worden door het immuunsysteem kunnen ze zich gaan innestellen in of buiten de buikholte.

Deze functionerende cellen reageren net als het slijmvlies in de baarmoeder op de hormonen vanuit de cyclus. Tijdens de menstruatie wordt het slijmvlies uit de baarmoeder uitgestoten en kunnen de cellen buiten de baarmoeder ook een bloeding veroorzaken op plaatsen als: buikvlies, eierstokken, eileiders, darmen, blaas, spierwand van de baarmoeder (adenomyose), via de lymfe in bijv. de longen/neus.

Reguliere behandeling zal gericht zijn op:
 • Niet meer menstrueren zodat er geen nieuwe endometriose kan ontstaan
 • Zorgen voor zo weinig mogelijk hormonen in de circulatie waardoor de endometriose niet wordt gestimuleerd
Hiervoor kan de arts de volgende medicatie voorschrijven: orale anticonceptivum of medicijnen (GnRH-agonisten) die op de hersenen inwerken en daar de cyclus stilleggen.

Naast de regulier medicatie of misschien zelfs als alternatief van de reguliere medicatie, is het heel effectief aandacht te hebben voor je voeding en lifestyle en zonodig gebruik te maken van vitaminen en mineralen. De adviezen zullen mede gericht zijn om de oestrogeendominantie te verminderen en je immuunsysteem te versterken, zodat je lichaam zelf instaat is om de functionerende cellen buiten de baarmoeder zelf op te ruimen.

Tijdens het consult zal het je duidelijk worden welke invloed je zelf kan uitoefenen op de activiteit van endometriose in jouw lichaam.

Wil je graag langskomen en zo samen bespreken welke adviezen voor jou effectief zijn, klik dan hier.Endometriose kan zichtbaar worden door de volgende klachten:
 • Pijn tijdens de menstruatie (dysmenorroe)
 • Plotselinge buikpijn
 • Pijn bij geslachtsgemeenschap (dyspareunie)
 • Klachten bij de ontlasting
 • Klachten bij het plassen
 • Minder vruchtbaar
 • Verklevingen
 • Bloedverlies klachten
 • Vermoeidheid / LusteloosheidDe pil ( microgynon, marvelon) - Progestagenen (lynestrenol, norethisteron, medroxyprogesteronacetaat, desogestrel) - GnRH agonisten (lucrin, zoladex, synarel) - Retrograde menstruatie - MenstruatieschemaWorkshops Data - Aanmelden

Stress, opgejaagd gevoel, hartkloppingen, brandend maagzuur, slecht slapen, neerslachtig..

Hard werken is niet erg, adrenaline en cortisol zijn nuttig! Minder goed is het als je lichaam continu wordt blootgesteld aan de stresshormonen, hierdoor treden er verstoringen op in de systemen van je lichaam.

Heb jij te maken met klachten/signalen en heb je het gevoel vast te lopen. Lees hier meer over de geplande workshops, je krijgt uitleg over de werking van je lichaam en handvaten hoe jij je lichaam zelf kan ondersteunen.

Welkom !

lees het hele artikel

Burn-Out, Depressie, Bijnieruitputting

"Het was een dag als vele anderen: thuis gekomen na een dag hard werken, even eten en door de kinderen van de sportvereniging halen. Maar deze avond zette ik de spullen in de gang en zei tegen mijn man: het is op, ik kan niet meer. Ik ben op de bank gaan zitten en ben er de eerstvolgende 4 maanden niet meer vanaf gekomen."

lees het hele artikel
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten

Op de hoogte blijven, like Care for Women Baarn
op Facebook.


Webdesign by Breunesse ICT