Orthomoleculair

 "Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding."  
              Hippocrates (460-370 v. Chr.)

Met veel interesse heb ik de opleiding
" Orthomolecualaire voedingsleer - Therapie - Geneeskunde' gevolgd. 


Orthos: komt uit het Grieks en betekent: "juist", "recht" of "gezond"
Moleculair: staat voor molecuul
Orthomoleculair: heeft alles te maken met  het biochemische evenwicht van stoffen binnen en buiten de cellen in het lichaam, er wordt gebruikgemaakt van zogenoemde "optimale" concentraties van voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren.  

Een belangrijk onderdeel van het consult is inzicht
krijgen of de klachten te maken hebben met tekorten
in voedingsstoffen en of er sprake is van verstoorde lichaamsprocessen.
Tijdens het consult geef ik uitleg over de werking van de
vitaminen, mineralen, vetzuren en kruiden op
het lichaamsprocessen & hormonen.
Als Orthomoleculair Therapeut is het altijd mijn wens om herstel
in te zetten die van binnenuit plaats vindt en daarbij zoveel mogelijk 'symptoom bestrijding' te vermijden.

 

Mijn eindopdracht van de studie heb ik gewijd aan het  eierstoksyndroom Poly Cysteus Ovarium Syndroom. Naast de reguliere behandeling uitgeschreven welk wetenschappelijk onderzoek op orthomoleculair gebied er is gedaan om PCOS op een natuurlijke manier te ondersteunen en herstel van lichaamsprocessen te stimuleren.
Voor meer info over PCOS klik hier.

De orthomoleculaire werkende therapeuten zijn vooral praktiserende behandelaars die niet gehouden zijn aan een dogmatische behandelvisie, maar de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen kunnen volgen en toepassen. (ontwikkelingen via: Lines Pauling Institute, Universiteit Oregon USA)

Algemene info over Orthomoleculaire Voedingsleer & Therapie & Geneeskunde

Prof. Lines Pauling zorgde in 1968 voor de term Orthomoleculaire Therapie, hij beschreef de hypothese dat mensen met een  psychiatrisch ziektebeeld andere concentraties vitaminen en mineralen nodig hebben om gezond te functioneren.
 
Roger Williams beschreef in 1956 dat ieder individueel persoon zijn eigen optimale hoeveelheden vitamines en mineralen nodig heeft om zwakke puntjes in het genetisch materiaal te compenseren.
  
Orthomoleculaire voedingsleer: streeft ernaar de door de lichaamscellen benodigde voedingsstoffen in optimale hoeveelheden aan te bieden. Dit houdt in: een gezonde, evenwichtige voeding, aangevuld met optimaal gedoseerde voedingssupplementen. Zo kan de gezondheid in stand worden gehouden, worden hersteld of zelfs aanzienlijk worden verbeterd. Het is gericht op preventie van ziekte en het verbeteren van gezondheid en welzijn.
 
Orthomoleculaire therapie: het vermogen om met behulp van gerichte, gezonde basisvoedingsmaatregelen en voedingssuppletie ziekteprocessen te herstellen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het zelfgenezend vermogen van het menselijk lichaam. Optimaal geactiveerd door het aanbieden van alle stoffen die betrokken zijn bij de normale regulering van de processen.
 
Orthomoleculaire geneeskunde: brengt de kennis van het klinische en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van voeding en suppletie in de praktijk (Universiteit van Wageningen/Acedemische ziekenhuizen).
 
Gebruikte stoffen binnen de orthomoleculaire therapie: Goede basisvoeding is de basis van de therapie. Voedingsstoffen: vitaminen, mineralen, spoorelementen, essentiele vetzuren, aminozuren, fytotherapie planten en kruiden, vezels, orgaanconcentraten, probiotica, speciale suikers, natuurlijk bronwater, hormoonachtige stoffen, zouten.. de lijst is niet alomvattend.
 

Workshops Data - Aanmelden

Stress, opgejaagd gevoel, hartkloppingen, brandend maagzuur, slecht slapen, neerslachtig..

Hard werken is niet erg, adrenaline en cortisol zijn nuttig! Minder goed is het als je lichaam continu wordt blootgesteld aan de stresshormonen, hierdoor treden er verstoringen op in de systemen van je lichaam.

Heb jij te maken met klachten/signalen en heb je het gevoel vast te lopen. Lees hier meer over de geplande workshops, je krijgt uitleg over de werking van je lichaam en handvaten hoe jij je lichaam zelf kan ondersteunen.

Welkom !

lees het hele artikel

Burn-Out, Depressie, Bijnieruitputting

"Het was een dag als vele anderen: thuis gekomen na een dag hard werken, even eten en door de kinderen van de sportvereniging halen. Maar deze avond zette ik de spullen in de gang en zei tegen mijn man: het is op, ik kan niet meer. Ik ben op de bank gaan zitten en ben er de eerstvolgende 4 maanden niet meer vanaf gekomen."

lees het hele artikel
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten

Op de hoogte blijven, like Care for Women Baarn
op Facebook.


Webdesign by Breunesse ICT