De kracht van hormenen


Vrijdag 22 november volg ik een scholingsdag met het thema:
"De kracht van hormonen van menstruatie tot overgang"

 

Herkenbaar: jeugdpuistjes tijdens de puberteit, menstruatiepijn, pms, slecht slapen en opvliegers tijdens de overgang. Hormonen hebben invloed op al deze klachten die ik vaak hoor in mijn praktijk.Hormonen zijn krachtig en dat ze nauw samen werken wordt steeds duidelijker. De hoeveelheid hormonen maar ook juist het evenwicht daartussen heeft invloed op het gehele lichaam;

- De sterkte van de botten

- De gezondheid van hart- en bloedvaten

- De werking van de hersenen

- Gewicht en lichaamsvormen

- Het risico op borstkanker

- De levenslust

 

De gezondheidszorg heeft steeds meer kennis over hoe de vrouw vitaal kan blijven van de eerste menstruatie tot en met de overgang.

Deze dag zal ook de rol van de schildklier en de invloed van nutrienten ( ook nutrienten en mogelijke interacties met medicijnen) op de vrouwelijke hormoonhuishouding aan bod komen.

 

Vanzelfsprekend zal ik de opgedane kennis in praktijk brengen tijdens mijn consulten !

 

 

 Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten

Workshops Data - Aanmelden

Stress, opgejaagd gevoel, hartkloppingen, brandend maagzuur, slecht slapen, neerslachtig..

Hard werken is niet erg, adrenaline en cortisol zijn nuttig! Minder goed is het als je lichaam continu wordt blootgesteld aan de stresshormonen, hierdoor treden er verstoringen op in de systemen van je lichaam.

Heb jij te maken met klachten/signalen en heb je het gevoel vast te lopen. Lees hier meer over de geplande workshops, je krijgt uitleg over de werking van je lichaam en handvaten hoe jij je lichaam zelf kan ondersteunen.

Welkom !

lees het hele artikel

Burn-Out, Depressie, Bijnieruitputting

"Het was een dag als vele anderen: thuis gekomen na een dag hard werken, even eten en door de kinderen van de sportvereniging halen. Maar deze avond zette ik de spullen in de gang en zei tegen mijn man: het is op, ik kan niet meer. Ik ben op de bank gaan zitten en ben er de eerstvolgende 4 maanden niet meer vanaf gekomen."

lees het hele artikel
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten

Op de hoogte blijven, like Care for Women Baarn
op Facebook.


Webdesign by Breunesse ICT